2017-06-22 285 views
放假嘅時候要此諗食乜嘢,其實真係一件好頭痛嘅事~早餐、lunch、dinner,自己又懶唔想煮,唯有一日三餐都出去食啦~樓下街市都差唔多俾我食勻曬啦,所以今日就走左去表妹話幾好食既呢間火鍋食吓先嚟一份時蔬拼盤先,蔬菜種類都幾多,有蓮藕片、粟米、番茄、生菜;粟米好甜好脆,番茄新鮮健康有營養再加上哩個野生菌菇湯,各種菇加埋紅棗,真係好養生好健康吖!食落就係好補嘅feel,加咗紅棗嘅湯底味道更濃,淨飲個湯都好好味~跟著就係鮮味一流嘅韓國半殼蠔,韓國蠔嘅特點就係個蠔身比較修長,蠔汁又多又鮮甜,份量都多,而且肉質軟彈,口感軟綿綿,很是美味再點上我自調嘅醬料一齊食,就更是好味到要飛起!其他火鍋配料也是很新鮮,食得我同老公都好開心
放假嘅時候要此諗食乜嘢,其實真係一件好頭痛嘅事~

再點上我自調嘅醬料一齊食,就更是好味到要飛起!
其他火鍋配料也是很新鮮,食得我同老公都好開心
2017-06-02
Type of Meal