由3位麻甩佬喺2019年開設嘅海鮮雞煲私房菜,並以麻甩雞煲作招徠,更有藥膳花雕醉雞、養生蟲草花、特濃花膠雞煲。我地今次就叫咗麻五重奏,每位只需$398,睇埋落去睇吓有咩食😁✿ 第一重奏(冷盤前菜)有時令凍蟹🦀同埋冰火翡翠螺,翡翠螺好大隻,我諗冰火意思系螺肉其實系凍嘅但又做到麻辣味道🔥✿ 第二重奏(新鮮刺身)刺身種類有三文魚、帶子、魷魚🦑北寄貝 甜蝦,比想像中新鮮好多,尤其帶子切到薄片刀功真不俗,其餘數款刺身亦新鮮。✿ 第三重奏(先雞煲)第一段講咗有咩雞煲選擇,我地就揀咗招牌麻甩雞煲。麻甩雞煲原來即麻辣雞煲,揀咗最少戈隻BB辣,都似小辣,麻嘅程度亦明顯🥵雞肉幾嫩滑。✿ 第四重奏(後火鍋)火鍋湯底有上湯金柳素翅冬瓜、薯茄豬骨、混你個醬卜卜蜆、香茜胡椒豬骨,我地就揀咗混你個醬卜卜蜆,卜卜蜆多同埋冇沙👍🏼混醬香氣四溢,食蜆肉就入味。✿ 第五重奏(海鮮肉類大盛宴)海鮮肉類種類就多喇,有馬刀貝、蟶子、鮑魚、蜆肉,鮑魚好易食吾會太痴住個殼,蟶子吾多地方有,品種特別。肉類有M7澳洲和牛、安格斯牛頸脊、牛後胸,M7澳洲和牛、安格斯牛頸脊脂肪比例均勻🐮

✿ 第一重奏(冷盤前菜)

✿ 第二重奏(新鮮刺身
✿ 第三重奏(先雞煲

✿ 第四重奏(後火鍋
✿ 第五重奏(海鮮肉類大盛宴)
2023-12-04
Type of Meal