2022-05-29
之前見米紙介紹過 跟住今日咁啱經過 見到真係好多人排隊 咁就試試佢!▶️芝士蛋白蛋糕 ($33)呢個蛋糕又稱雪卷 因為佢白雪雪❄️同埋都幾似近年興嘅抹卷蛋s上面一層芝士奶蓋 灑上杏仁片跟住一層厚厚嘅蛋白蛋糕 入面包住cream+ 芝士奶蓋 🍰Size大概可以切到6件食落個蛋白蛋糕超級鬆軟😍感覺好細緻 有入口即溶好輕身嘅口感 好似食咗舊雲落肚咁☁️仲食到蛋白味芝士奶蓋就好滑身 有啲似yogurt質地 味道上的確好濃郁嘅北海道3.6牛乳味 微微芝士味🥛芝士相對冇一般台式飲品嘅奶蓋咁鹹香而入面除咗芝士奶蓋之外 仲撈埋咗傳統啲嘅忌廉 質感相對冇咁滑 但係有泡泡口感😗幾鍾意上面加咗杏仁片 有咬口得黎同蛋白蛋糕絕配成個蛋糕味道唔錯 有仲懷舊mix新式嘅感覺!唯一覺得佢甜咗少少啫🤏🏻▶️ 咖啡包呢個咖啡包同大麥包size一樣隔住個袋都聞到濃烈嘅咖啡味☕️上面加咗大量黑白芝麻食落咖啡味一樣咁出😮唔係得個樣我自己就覺得佢有啲太苦 搞到我分唔出係咖啡味苦定係焗燶咗嘅苦味 (應該係前者😆)因為平時食慣甜或者鹹包不過相信咖啡控會好鍾意!麵包質感亦都幾好 有嚼勁 非空氣包-佢啲麵包好特別 款式好新穎又多 另外仲有呢個四式
▶️芝士蛋白蛋糕 ($33)
呢個蛋糕又稱雪卷 因為佢白雪雪❄️
同埋都幾似近年興嘅抹卷蛋s
上面一層芝士奶蓋 灑上杏仁片
跟住一層厚厚嘅蛋白蛋糕 入面包住cream+ 芝士奶蓋 🍰
Size大概可以切到6件
幾鍾意上面加咗杏仁片 有咬口得黎同蛋白蛋糕絕配
成個蛋糕味道唔錯 有仲懷舊mix新式嘅感覺!
唯一覺得佢甜咗少少啫🤏🏻
▶️ 咖啡包
呢個咖啡包同大麥包size一樣
隔住個袋都聞到濃烈嘅咖啡味☕️
上面加咗大量黑白芝麻
食落咖啡味一樣咁出😮唔係得個樣
因為平時食慣甜或者鹹包
不過相信咖啡控會好鍾意!
麵包質感亦都幾好 有嚼勁 非空氣包
佢啲麵包好特別 款式好新穎又多 另外仲有呢個四式鬆餅 滿足你四個口味😉
價錢仲好平民 呢個蛋卷性價比極高 正常出面賣起碼$100🔥好抵食