2022-06-06
大埔高cp值日式居酒屋小店🤍-💛黃色商家-🍱火焰芝士焦糖三文魚卷 ($88)入口好香,同埋食落好鮮甜,都幾大舊,三文魚面燒得好靚,焦糖面幾香,口感幾豐富,同埋三文魚都好新鮮~🍣廚師發板壽司12貫 ($138)見到個價錢即刻叫咗😛有炙燒都有刺身,個人覺得炙燒嘅好好食,尤其係帶子好鮮甜,鰈魚鰭邊壽司都好夠油香,飯粒分明,同埋飯嘅調味恰到好處,魚生都幾夠新鮮,同埋真係cp值好高🤣推薦!🐽醬燒豬頸肉 ($54)個人覺得幾抵叫,好多汁,充滿油香,同埋夠入味,熟度啱啱好~🍥日式牛肉湯烏冬 (豬骨湯) ($68)幾大碗幾抵食!烏冬幾彈牙同煙韌,牛肉都俾得幾多,湯底帶有麻油香,豬骨湯可以再濃少少~不過清清地都唔錯,另外湯入面嘅粟米粒好甜🥰🍬自肥甜品 ($88)上到嚟好驚喜🤣鏡粉可以嚟幫襯,塊膠可以拎返屋企🤣不過如果張相齊人啲就更好😛至於啲brownie比較實身,幾濃朱古力味,唔會過甜!餐廳環境幾舒服,好有居酒屋風味,本身會俾玄米茶,食物選擇都幾多,性價比好高,同埋服務好好,店員好細心,見到我哋冇碗直接拎咗三個碗俾我哋,真心大力推介🥰味道 8/10服務 8/10環境 8/10回頭率8 /10總評 8/1
💛黃色商家
🍱火焰芝士焦糖三文魚卷 ($88)
🍣廚師發板壽司12貫 ($138)
🐽醬燒豬頸肉 ($54)
個人覺得幾抵叫,好多汁,充滿油香,同埋夠入味,熟度啱啱好~
🍥日式牛肉湯烏冬 (豬骨湯) ($68)
🍬自肥甜品 ($88)
味道 8/10
服務 8/10