2021-12-25 106 views
今日係單車日,踩到去大埔食lunch, 朋友話想食西餐,去cafe飲杯咖啡咁,之後就搵左呢間喇店員都好有禮貌👍🏻叫左一人一個lunch set,為左有足夠體力我地再一人叫多一個小食添😛明太子雞翼滿滿嘅明太子醬包住炸得香脆嘅雞翼而仍然keep到肉質嫩滑juicy香草牛油蒜香焗田螺薯蓉好香滑,加埋蒜蓉好香脆,忍唔住一口接一口由於同朋友見到餐廳賣嘅係手工意粉 所以各自叫左兩款唔同嘅意粉香辣椒炒大蜆意大利粉🍝大蜆有勁多隻,一啲都唔吝嗇,鮮甜新鮮意粉比較粗身,掛汁效果更好松露啡菇雞胸闊條麵🍝松露醬好creamy 濃郁!闊條麵由於係手工造,所以比平時食開個啲厚身彈牙,雞胸肉好嫩,唔會話柴皮又乾咁👍🏻杯咖啡☕唔係平時普通餐廳嘅黑咖啡加奶 而係有奶泡係面嘅鮮奶咖啡 真係令人好驚喜滿足的一餐,下次有機會再黎食晚餐先
店員都好有禮貌👍🏻
明太子雞翼

滿滿嘅明太子醬包住炸得香脆嘅雞翼
而仍然keep到肉質嫩滑juicy

香草牛油蒜香焗田螺

薯蓉好香滑,加埋蒜蓉好香脆,忍唔住一口接一口
香辣椒炒大蜆意大利粉🍝

大蜆有勁多隻,一啲都唔吝嗇,鮮甜新鮮
意粉比較粗身,掛汁效果更好
松露啡菇雞胸闊條麵🍝

滿足的一餐,下次有機會再黎食晚餐先