2021-06-27
星期六去大埔食個下午茶先😬 想食台灣野就見到呢間個樣幾吸引又好似幾抵食 就試下佢啦😛 睇咗下午茶個餐牌 蛋餅都係四十幾仲要包嘢飲 好抵食呀🤣 先叫個午餐~酥炸豬扒肉操飯 $59追加一個小食 蜜糖花枝丸+$32再包一杯嘢飲就叫咗珍珠奶茶🧋 淨係呢個午餐已經覺得好抵食🤩豬扒薄身炸得香脆 咬落去啲肉又唔會覺得好鞋 炸得岩岩好😍 同埋佢有個辣辣地嘅蒜汁 用嚟點豬扒真係好夾👍🏻 加埋佢既飯係完整既粒粒飯 感覺係好似搭台鐵會食既台式便當咁🍱 不錯👍🏻 蜜糖花枝丸 本身已經好香口好好食😋 加埋蜜糖個味都唔錯喎 推👍🏻 然後叫咗一個下午茶餐芝士肉鬆台式蛋餅 $45餐飲係黑糖仙草凍 +$10 蛋餅好足料🤩 啱啱整好就拎上嚟 食嘅時候熱辣辣 同埋佢既芝士真係一啲都唔吝嗇 見到芝士仲係可以拉絲😍 鍾意食芝士嘅真係要試吓 珍珠奶茶🧋 叫咗走甜少冰 正正常常嘅茶底 珍珠煙韌有咬口 都不錯👌🏻 黑糖仙草凍 本身想叫走甜 但店員話走甜係走咗黑糖🥲 所以就叫咗少甜.. 平時飲開7分糖嘅朋友應該覺得啱啱好~ 同埋佢既仙草超多 飲極都仲有好大舊😬 整體來講 如果掛住台灣小食既 黎呢度食個台式下午茶都不錯呀🤗
睇咗下午茶個餐牌 蛋餅都係四十幾仲要包嘢飲 好抵食呀🤣
先叫個午餐~