2018-08-13
呢間係太和路既拉麵小店係我大埔老死推介既,首先位置方便,就算我呢個九龍人都好容易搵到,由太和火車站A出口行黎都係大概10分鐘,其二,就係性價比超高。呢度雖然地方唔大,但係環境舒服,裝修就以淺木色配搭日本既達摩公仔,比較簡約。Menu呢度既午市套餐都係$40起,晚市就$58起,仲有成10款選擇tim,星期一至五仲可以加$20無限追加配料,包括叉燒、拉麵、糖心蛋等等(入單計1小時十五分鐘內)另外,再可以加$38無限任飲,實行做到拉麵放題一樣黑蒜油拉麵$78呢碗拉麵份量多,粗身曲麵爽口彈牙,糖心蛋半熟口感滑嫩,叉燒肉質軟腍,加埋個黑蒜濃湯,完美配搭北海道3.6牛乳拉麵$83呢個拉麵仲配有黑松露,牛乳湯底味十足,不過當撈埋d黑松露就略嫌佢既味道被分薄左,至於其他配料同頭先碗黑蒜油拉麵同樣出色達摩梳打(左)$22味道同波子汽水一樣豐潤白桃梳打(右)$22有白桃味既波子汽水,味道唔算太濃仲唔會好假tim
Menu
味道同波子汽水一樣
豐潤白桃梳打(右)$22
有白桃味既波子汽水,味道唔算太濃仲唔會好假tim