2019-02-02
星期六又係代購交收嘅日子💰, 收工拎住一大袋搭E41去到安慈路站落, 順利搞掂當然揾野食, 餓到癲左. 見到對面有間cafe feel嘅餐廳, 有一pair人等緊, 門口lunch menu係星馬fusion菜, 亦有台式飲品揀, 我地都拎卡等埋一份先.·海鮮喇沙摻摻 (HKD63)前幾日食左喇沙, 由於太鍾意喇沙湯底嘅辣味加椰香, 今日encore🎤. 果然無令人失望der. 兩隻大蝦🍤新鮮, 一剝就離殼爽爽的. 有四粒蜆, 幾塊魚蛋頭片, 豆腐卜, 雞蛋. 魚蛋頭係彈牙之作, 至於摻摻... 大概係又有粗麵同米粉?食材份量十足呢!細心店家準備一隻碟裝啲蜆殼蝦殼.·南乳雞翼椰漿飯 (HKD54)加入南乳li款濃味醬料醃好嘅雞翼勁入味, 煎雞翼卜卜脆又厚肉. 椰漿飯散發出椰青水嘅清新味道, 食左啖感覺椰漿味道完全融入飯粒, 太陽蛋+脆脆魚乾+咸香花生, 幾種口感都嚐到.·絲網春卷 (+HKD18)肚餓起黎梗要追加小食啦. 我地坐喺出菜嗰pantry隔離睇住春卷係現炸的, 好香口. ·凍黑糖珍珠鮮奶 (+HKD15)黑糖❤️珍奶❤️唔是唔加錢飲吧!甜度perfect鮮奶嘅奶香好出, 加上成個
海鮮喇沙摻摻 (HKD63)
南乳雞翼椰漿飯 (HKD54)
絲網春卷 (+HKD18)
凍黑糖珍珠鮮奶 (+HKD15)
黑糖❤️珍奶❤️唔是唔加錢飲吧!甜度perfect鮮奶嘅奶香好出, 加上成個杯底都係超QQ彈口珍珠, 推介
青檸香橙🍊梳打 (+HKD15)
本身好怕老公揀埋啲糖水多過咩嘅梳打, 試左啖又OK喎, 微微青檸香仲有啲橙皮添🤣
幾時都話早lunch有好處...睇下條queue😋