2019-02-18
平時好少食韓國菜,朋友推介大埔有幾間韓國菜啲菜式都幾出色,今晚就跟朋友去開餐。餐廳以黃白色為主,感覺很潔淨簡約。餐牌有木板為底板,攞上手睇更方便,一頁一頁打開餐牌,原來食物款式都幾多。朋友先叫了燒酒 真露,每人一小杯試吓,味道又幾易入口。芝士炒年糕拌拉麵-食親韓國菜都必叫食物之一,用熱辣辣嘅鍋上,能夠保持溫度,而且賣相好吸引,厚厚的芝士鋪滿面,旁邊還有多種配料,包括洋蔥、雞蛋等,食落去公仔麵好入味,小小辣好滋味。鮑魚海鮮辣豆腐鍋,足夠二至三人食嘅份量,飲一啖湯有好鮮甜嘅海鮮味道,豆腐質感滑溜,海鮮份量都幾多,飲完絕對唔會驚頸渴。還有人蔘雞湯,非常滋補,個胃即刻亂笠笠哂!最後還叫了金大人串燒拼盤,拼盤非常豐富,當中嘅雞翼外皮帶一點脆口,正!女士最期待嘅甜品時間到了,Order了綠茶雪花冰,賣相好靚,好似有幾朵花花係綠茶雪花冰上面,綠茶粉鋪滿雪花冰上面,食落去甜甜地帶一點苦澀味道。總括而言,位於大埔區來說這一間餐廳算是有質素的韓國菜,所以下次會再相約幾個朋友一齊食過!
餐廳以黃白色為主,感覺很潔淨簡約。
朋友先叫了燒酒 真露,每人一小杯試吓,味道又幾易入口。
還有人蔘雞湯,非常滋補,個胃即刻亂笠笠哂!
女士最期待嘅 甜品時間到了,Order了綠茶雪花冰,賣相好靚,好似有幾朵花花係綠茶雪花冰上面,綠茶粉鋪滿雪花冰上面,食落去甜甜地帶一點苦澀味道。