2023-10-20 39 views
今晚入大埔搵朋友食晚飯, 朋友介紹呢間食泰國菜的小店, 呢度出名係食無骨海南雞飯, 都想試下, 睇完餐牌都幾多選擇, 最後決定叫了一個{抵食二人套餐}, 自由配搭, 咩都可以試下又有海南雞可以食.  嘩, 呢個餐不得了, 超級豐富, 我覺得應該係3個人份量, 哈哈!*暢和招牌海南雞半隻配雞油飯海南雞雞肉滑唔會有一層好肥既肥膏痴住啲雞皮, 搭配埋自家製的特製酸辣汁, 幾好味, 店員話酸辣汁可以買走, 仲展示了一個小樽給我看, 可以存放7日, 原來係老闆用左十幾種材料製作而成的, 勁!  雞油飯香味濃! 又係好大碗.*泰式炸蝦餅蝦餅熱騰騰的, 炸至外脆內軟, 配返另一種泰式酸辣汁, 惹味脆口, 呢個好食*香濃喇沙湯麵 (摻摻)喇沙湯麵包含油麵和米粉, 食落不會太辣, 同埋都好大碗, 跟餐其實可以細碗小小, 但店家俾足份量, 我都食唔哂, 哈哈!*秘製芝麻蝦多士蝦多士面頭沾滿多黑白芝麻,邊位炸至酥脆, 蝦膠食落彈牙, 不會很油膩, 呢個小食就係配沙律醬黎食*參巴醬波菜 ~ 普普通通, 反而參巴醬幾特別飲品叫左店家第一位既泰式傳統奶茶(凍), 茶味濃, 好飲蜜糖玫瑰花茶(熱

*暢和招牌海南雞半隻配雞油飯

*泰式炸蝦餅

*香濃喇沙湯麵 (摻摻)

*秘製芝麻蝦多士

*參巴醬波菜 ~ 普普通通, 反而參巴醬幾特別

飲品叫左店家第一位既泰式傳統奶茶(凍), 茶味濃, 好飲
蜜糖玫瑰花茶(熱)係用一整個茶包, 好香玫瑰花味

而家出面食餐飯都好貴, 呢個價錢真係好抵食!
2023-10-19
$111 (Dinner)