2021-03-13 105 views
放工約咗朋友食飯,朋友住呢附近,就介紹咗過嚟太和中心呢邊食泰國菜。呢度嘅裝修以木為主調,真係名副其實嘅「木屋」,好有置身於泰國嘅感覺。打開menu,菜式選擇頗多,而且價錢亦好親民。我哋兩個女仔就order咗月亮黃金墨魚餅、泰王單骨雞翼、馬拉盞炒椰菜苗、蝦頭油鮮蝦炒飯&可樂。馬拉盞炒椰菜苗係我最鍾意食嘅泰國菜之一,點可以冇咗佢呢⋯椰菜苗嫩綠爽口,配上馬拉盞嘅鹹香,惹味得嚟口感層次比一般炒菜真係無與倫比,推介😋😋😋至於蝦頭油鮮蝦炒飯,炒飯炒得夠乾身,粒粒分明,而且味道恰到好處。呢個泰王單骨雞翼,我個人覺得容易食用,一啖一隻,啖啖滋味😝雞翼醃得夠入味,而且同香茅味非常之夾。最後嚟嘅係月亮黃金墨魚餅,墨魚餅煎到金黃色,彈牙爽口,加上爽甜嘅粟米,令口感層次提升,真係色香味俱全,值得推薦俾大家👍🏻總括嚟講,呢度嘅食物款式同味道都唔錯,價錢亦好親民,以後食泰菜又多咗個地方選擇😊

馬拉盞炒椰菜苗

蝦頭油鮮蝦炒飯

泰王單骨雞翼

月亮黃金墨魚餅
2021-03-12
$160 (Dinner)
馬拉盞炒椰菜苗
蝦頭油鮮蝦炒飯