2018-11-18
今日約咗朋友去大埔公園玩, 玩之前梗係食個午餐先啦! 見到呢間餐廳好多人等,就一於入去試下先。午市時段都人山人海,好彩都唔使等太耐,裏面食客年青人比較多, 間接令到自己感覺都年青咗牆上嘅畫都幾別緻,有鐵甲奇俠又有蜘蛛俠, 簡直係年青人嘅世界廚房透明度都算高,佔用面積比較少, 一眼睇曬, 感覺乾淨整齊雞扒肉燥飯雞扒香脆軟滑而且無雪藏味, size大細適中, 肉燥夠晒入味,再配少量白飯, 味道好夾。香茅豬扒飯豬扒香脆帶輕輕既香茅味, 廚師非常細心,把豬扒切成一小片方便入口,而且當中有足夠嘅蔬菜, 可以幫助消化,唔洗淨係食肉咁寡。 呢排轉天氣,喉嚨唔係咁舒服,飲返杯熱檸蜜潤一潤喉先。 甜度剛剛好, 檸檬帶點酸, 非常滋潤。星期日都有lunch set 又幾好喎,價錢又唔貴夠曬經濟,唔怪得之咁多人排隊啦餐牌比較多元化,梗有一款啱你心水
雞扒肉燥飯
香茅豬扒飯
餐牌比較多元化,梗有一款啱你心水