2023-04-17 46 views
朋友帶我嚟到大埔搵嘢食,距離火車站行咗陣,嚟到Homeland, 西餐廳裝修幾靚,食物選擇都幾多~我同朋友最後揀咗兩個Dinner set, 沙律、主菜同小食可以自由配搭~煙三文魚凱撒沙律,夠fresh~~朋友嘅法式龍蝦濃湯,幾濃郁,幾鮮味,唔會太咸,仲有粒粒彈牙龍蝦肉~到主菜喇~伊比利亞豬肩肉配蘋果蓉同薯菜,揀咗慢煮,肉質粉嫩軟林,好嚼又有肉味~蘋果蓉甜甜酸酸幾開胃~~溫泉蛋卡邦尼意粉,仲有特別強調63度,睇得出用心調較,流心蛋拌勻意粉,偏硬質感嘅意粉,接近正宗意式煮法~加配咗小食,薯條配松露蛋黃醬,幾香脆,唔錯~蜂蜜柚子炸雞翼,有6隻,份量都好多,柚子蜜甜甜地幾開胃,酥脆雞翼外皮~下次朋友生日或其他慶祝活動可以再嚟,叫甜品可以送免費畫碟,仲有汽酒、彩色扭紋生日蠟燭同一張即影即有,夠晒有心思同紀念價值,帶蛋糕嚟仲免切餅費~

煙三文魚凱撒沙律,夠fresh~~

到主菜喇~

加配咗小食,薯條配松露蛋黃醬,幾香脆,唔錯~