2023-05-27 61 views
第一次去Homeland 大埔嘅分店,早係佢開係大角嘴時我就已經食過幾次,佢嘅手工意粉真係好出色,非常有記憶點!今次去到大埔搵到佢記一於食過晚餐先,餐廳嘅地方唔大,唔知原來仲有樓上雅座,今晚上咗去座,特別有feel !晚餐有set, 頭盤主菜仲可以加錢叫小食,食物選擇偏多,由意粉到意大利飯都Pizza漢堡或者扒餐,整體不錯,質素好有保證,今次就嗌咗慢煮雞胸凱撒沙律同埋煙三文魚凱撒沙律,主菜就有烏克蘭獵人豬扃肉燉飯同埋香城和牛漢堡配薯條,兩個主菜都非常出色,而且仲有好多食用花做佈置,無論係打卡定係食物本身,都好值得推介!小食就加配左香草牛油白酒煮青口,香草味撲鼻而來,牛油加白酒煮出嚟嘅青口,味道濃郁,推介