2022-06-15 304 views
大埔街市頂樓熟食中心既招牌炸豬扒🥩🫕,淨係開日頭最好下晝4點前黎到, 黎到必試一定係炸豬扒🥩同埋炸雞翼🍗兩樣各一, 麵底方面我叫左米線再叫埋炸醬🌶️, 係辣椒炒豬肉碎味道甜甜辣辣咁, 同個清湯米線🍜一齊食夠晒惹味唔會過鹹仲有兩條菜心🥬每份豬扒同雞翼都係新鮮炸起所以需要等一陣, 佢個脆漿皮好薄炸得好好,金黃香脆外脆內軟🤤, 雞翼同豬扒都份量十足好大件😍 炸得非常鬆脆之如仲要Keep到D肉汁勁juice💦, 完全唔會乾柴, 入面啲肉超淋, 腌得啱啱好, 但要比較既話,個人認為呢到嘅雞翼比豬扒更出色, 咬落去啖啖肉又有肉汁流出黎 😋 豬扒就多左少少肥膏😅黎到如果坐左佢隔離檔口既檯會叫埋佢隔離既奶茶🧋同鮮油多🍞🧈, 🧋正常發揮幾香幾滑, 鮮油多都做得唔錯,🍞 烘到金黃色夠脆個🧈又夠厚同夠凍

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
  • 炸雞翼
  • 炸醬米線