2020-09-17 144 views
今日係大埔完成工作後,諗住買外賣番屋企食,一陣搜索🔍下發現哩間「一鳴丼食堂」就諗住去試吓。店外以木製敞門裝潢頗有日式氣氛,一入店內更發現怖置用心,Bar 枱、木櫃、sake 酒瓶等等,營造居酒屋🏮味道。雖然小妹今次係嚟買外賣,但店長叫小妹入店內坐低慢慢揀,仲貼心俾咗杯熱茶🍵⭐️⭐️重點係外賣自取原來仲有85折⭐️⭐️小妹揀咗蒲燒鰻魚帆立貝盛,真係即點即燒,一路等一路聞到炭燒鰻魚嘅香氣,已經流哂口水🤤🤤第一啖食落去果然無失望,份量絕不吝嗇,一整條鰻魚分成8小件,鰻魚肥美但偏多骨,丼飯中間仲有勁大粒帆立貝,大大粒啖啖肉。 另外再叫咗幾件壽司🍣過下口癮,三文魚厚身勁肥美,油脂雪花分怖平均,一啖食落去有幸福嘅感覺,教人慾罷不能。北寄貝、八爪魚🐙新鮮爽口,飛魚子軍艦表現正常。

⭐️⭐️重點係外賣自取原來仲有85折⭐️⭐️

TakeAway