今日lunch 唔算太肚餓,所以諗住食d輕量d嘅午餐,本身諗住都係麥當勞啦,突然望到對面呢間Bulldog Hotdog,間熱狗店都開左一段時間,不過無試過,今日決定小試牛刀。見到宣傳單張推介4款新口味,一向鐘意韓風嘅我,當然就揀個韓式泡菜腩肉($48)啦。韓式泡菜腩肉熱狗食落又唔差,腩肉爽口彈牙,無雪味,d肉幾新鮮,比一般腩肉得個肥字好,無咁油膩。韓式辣醬加洋蔥就好惹味,雖然話唔肚餓,但一啖一啖唔覺又食晒。不過個包份量都幾大,食完真係飽肚,唔係ikea個d食風咁。估唔到呢間熱狗店細細,但質素又幾好喎。以後可以多d黎買午餐都得。

韓式泡菜腩肉

2018-10-19
$50 (Lunch)
韓式泡菜腩肉