2023-04-21 129 views
位於大埔一條小橫街,門外掛有🌈霓虹燈招牌色,相對周邊的食店,搶眼突出。食店兩層高,店內掛上不同壁畫,色彩繽紛,感覺輕鬆。Dinner Set 定價 $148,價錢親民,如果想改點其他食物,都只係加少少💰。我地就再加小食分享,愉快進餐🍽 🔅秘製法式龍蝦湯 (+18)味道香濃,帶有海鮮香氣,每口湯都食到粒粒彈牙龍蝦肉🔅香城和牛漢堡配薯條 (+18)選擇了 7 成熟,有著厚度的和牛夾層,帶有肉汁,連著半溶芝士,夾在被輕烤過、微脆帶有牛油香的漢堡包中,滋味🔅伊比利亞豬肩肉配薯菜 (+18)慢煮的豬肩肉帶點粉紅色,肉質軟嫩,而邊邊位的少少脂肪,為豬肩肉加添油香。配搭的醬汁帶點甜度,好啱(我)口味🔅香草蒜香焗田螺配薯蓉 (+ 58)比較少見小店提供薯蓉焗田螺。田螺彈牙,有咬口,亦帶少少濕潤感覺🔅青檸水果梳打多多 (+18 升級特飲)🔅爆炸糖玫瑰荔枝梳打 (+18 升級特飲)當晚餐廳好快滿座,不少一班朋友聚餐,亦見有人慶祝生日,熱熱鬧鬧🥳。後來店員介紹,如果客人 order 甜品慶祝生日,餐廳除咗可以畫碟之外,重會送上彩色扭紋蠟燭,同贈送汽酒及即影即有,好有心思🎊

🔅秘製法式龍蝦湯 (+18)
味道香濃,帶有海鮮香氣,每口湯都食到粒粒彈牙龍蝦肉

香城和牛漢堡配薯條
香城和牛漢堡配薯條

🔅香城和牛漢堡配薯條 (+18)

伊比利亞豬肩肉配薯菜
伊比利亞豬肩肉配薯菜

🔅伊比利亞豬肩肉配薯菜 (+18)

香草蒜香焗田螺配薯蓉

🔅香草蒜香焗田螺配薯蓉 (+ 58)

🔅青檸水果梳打多多 (+18 升級特飲)
🔅爆炸糖玫瑰荔枝梳打 (+18 升級特飲)

• 西班牙伊比利亞豬肩肉
  • 香城和牛漢堡