2018-10-30
大埔地方雖小,但食肆林立, 中西日韓泰 樣樣都有, 有時想坐低食個午餐或者晚餐 簡直係苦事, 事關好多出名嘅餐廳或者食肆, 都要排隊拎 number入座, 有時真係好想食就唯有排隊等, 如果食物有水準 等下都值得嘅, 你話係咪, 今日得自己一個人, 諗住食個快餐就算, 俾我發現 廣福道十字路口近燈位,有間招牌 非常之搶眼, 我就係咁樣畀佢吸引住行左埋去間舖門口,有個超級大ge招牌, 原來係專賣美式熱狗, 有多款特色熱狗任君 選擇, 仲有小食, 芝士條,蕃薯條,薯角, 樣樣都係我嘅至愛, 靜靜雞話你知, 舖頭 入面有個靚仔,哈哈, 其實我都係第一次幫親, 順便 提提, 只做外賣不設堂食,【招牌熱狗】+ 【炸番薯條】(辣牛肉醬 粟米片 芝士 +自家製嘅醬汁)有唔同層次嘅口感 ,首先要食香脆嘅粟米片再 慢慢 品嚐 滿 滿醬汁熱狗,少少微辣 加埋自家製_醬汁, 超好味, 讚 讚番薯, 營養價值豐富, 亦算係美食,炸番薯條更糸我ge至愛,不過, 呢間嘅番薯條唔夠乾身, 所以炸出嚟嘅時候就會糸諗諗地, 唔會有脆口嘅感覺, 希望下次會食到乾身脆口ge 炸蕃薯條,
【招牌熱狗】+ 【炸番薯條】
(辣牛肉醬 粟米片 芝士 +自家製嘅醬汁)
有唔同層次嘅口感 ,首先要食香脆嘅粟米片
番薯, 營養價值豐富, 亦算係美食,