2021-09-23 71 views
中秋節當然要食餐好嘅,難得早收工落咗大埔,順便試下呢間「良知」餐廳良壽司定食呢個lunch set都幾抵,首先有份前菜蟹籽沙律,然後仲有碗麵豉湯,主菜仲有8件壽司,刺身都好新鮮!唐揚魷魚鬚作為魷魚迷嘅我有魷魚一定試魷魚,不過唔知點解落單嘅時候搵唔到魷魚筒,所以試魷魚鬚,魷魚鬚炸得好脆又香口,不過最下面嘅魷魚鬚就有啲油,如果印走咗啲油感覺會好好多。烤羊架之前試過一間嘅羊架煮得太熟變得好有嚼勁,但呢間煮得剛剛好,唔會太熟,羊肉嫩滑,仲好香,完全無羊羶味!日本蠔獨眼龍完熟桃味梳打見好多壽司店都有呢枝,不過今次係第一次試,感覺很不錯,獨立枝裝唔會太甜,充滿水蜜桃的芳香,包裝上面寫住有10%白桃果汁,配壽司同炸物都幾夾。 最後,午市定食仲奉送雪糕🍦一杯,正正正!

壽司定食
呢個lunch set都幾抵,首先有份前菜蟹籽沙律,然後仲有碗麵豉湯,主菜仲有8件壽司刺身都好新鮮!

唐揚魷魚鬚

烤羊架

日本蠔獨眼龍

完熟桃味梳打

最後,午市定食仲奉送雪糕🍦一杯,正正正!
2021-09-21
Type of Meal