2008-04-14
3月15日, 長洲之旅翌日, 抖抖先, 我地瞓醒就去咗街市食茶餐, 食過幾次知道哩度d份量好多, 所以都唔敢叫太多野食~ 另外哩間係咁多間最多人, 如果第一次黎可以試哩間先~::: 炸芝士卷腸仔炒蛋::: $16 (+$4特飲)炸芝士卷好特別~ 係用方包包住d芝士黎炸, 炸到面頭好脆~ 芝士好黏, 咬一啖芝士仲可以拉長添~ 唔錯唔錯~ 炒蛋都幾滑, 不過油多咗d……::: 沙爹牛肉炒公仔麵::: $21咪睇餐牌上冇哩樣就唔叫得, 其實你噏得出, 唔係太離譜都可以自由配搭,佢地都會好好人整俾你. 好似茶餐乜乜麵+乜乜奄列/乜乜炒蛋都得~ 炒公仔麵真係超得, 好大碟, 足有2個公仔麵餅, 炒得好乾爽啖啖都食得出有沙爹味, 配料芽菜, 蔥, 蘿蔔絲份量不多不少~ 牛肉幾淋, 沙爹味十足, 咁抵真係服咗你~::: 特飲荔枝菠蘿冰:::唔好飲~ 以為係菠蘿汁加雪碧好似m記既菠蘿特飲, 原來係荔枝+菠蘿+梳打水, 我地都唔係好鍾意飲梳打水, d味好怪, 又唔甜, 荔枝同菠蘿既味道又滲入唔到d液體到, 特飲可能係特別難飲咁解, 影響咗我地下次再叫新既特飲既信心, 不過個威路士就真係幾好.隔離枱見到
::: 炸芝士卷腸仔炒蛋::: $16 (+$4特飲)
::: 沙爹牛肉炒公仔麵::: $21
::: 特飲荔枝菠蘿冰:::
隔離枱見到我地碟沙牛炒公都叫咗一碟, 可見有保證~ 其他野都唔差, 種類選擇亦多~ 唔怪之得好多街坊, 學生同地盤佬工廠友黎食,平之餘又大件頭, 吸引唔少朋友