2012-07-19 7 views
之前有朋友推介我食呢間甜品鋪,於是趁等睇戲期間入去試試我和朋友們分別點左蜜糖肉桂香蕉窩夫,公司雪雪堡同朱古力綿花冰先講我個,一黎到個賣相已經好吸引,一個用竹籤吉住既窩夫塔,加上幾片甜漿鋪面既香蕉同雪糕,有陣好香既肉桂味!我本身好鍾意食窩夫,一食落去感覺超好,窩夫外脆內軟,而且熱辣辣咁!鍾意食窩夫真係要黎試一試!d香蕉都唔錯,唔會太腍,最怕出去食甜品比d熟過頭既生果我!香蕉加埋面頭既小小糖漿,感覺甜而不膩!不過可能我同朋友都鍾意食窩夫,所以如果多幾舊窩夫就更加好啦!而朋友們點既朱古力綿花冰亦帶有非常香濃既朱古力味,我見佢都係表明話係用法國著名既valrohna72%黎整!不過我今次想寫既係公司雪雪堡!公司雪雪堡其實係兩塊厚多士上面有三球唔同味既雪糕和生果!個雪雪堡黎到果時我地幾個都爭住影相覺得佢好靚!講番個味道啦,脆脆既多士加埋雪糕個感覺幾特別,因為個多士夠厚加埋雪糕食唔會太甜,但食到一半既時候雪糕已經熔得七七八八,如果d雪糕可以雪凍d硬d唔會咁快熔哂就更加好啦!朋友冇介紹錯,呢度既甜品真係幾好味又好抵食,下次我地想試下佢地個心太軟,睇到隔離枱點左,聞到好香,賣相都好靚,不過我地趕住睇戲
之前有朋友推介我食呢間甜品鋪,於是趁等睇戲期間入去試試

先講我個

蜜糖肉桂香蕉窩夫
公司雪雪堡
朋友冇介紹錯,呢度既甜品真係幾好味又好抵食,下次我地想試下佢地個心太軟,睇到隔離枱點左,聞到好香,賣相都好靚,不過我地趕住睇戲唔想等太耐,下次一定要試試!
2012-07-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
蜜糖肉桂香蕉窩夫
公司雪雪堡