2021-11-04 181 views
久違係太和搵食,行過木船,覺得啲裝飾好吸引,又好耐冇食泰國野,所以就入去食😚成間餐廳嘅裝飾都係用木組成🪵,充滿泰國風情,亦有麻繩等裝飾好似喺船入面咁🛶,環境唔算細,都坐得舒服 😋嗌左燒豚肉飯定食同青咖喱吉列豬扒飯定食,用兩杯龍眼冰 龍眼冰🍹首先黎嘅係龍眼冰,比預期中有啲甜,但龍眼數目好多,適合用黎解辣!燒豚肉飯🐖🐖聽講燒豚肉飯係招牌黎,果然豚肉好好味,一片片唔會太肥膩,入口食到醬味好出,加上個飯有蛋係中間,昇華左成個飯~飯係上面都鋪滿木瓜絲,特別得黎都幾好味😋青咖哩吉列豬扒飯🥢🥢至於青咖喱吉列豬扒飯,因為本身唔係好中意食咖喱,所以覺得不過不失啦,吉列豬扒炸得剛剛好配菜方面,係有啲失望嘅,冬陰功湯太肥膩,而肉丸湯就普通,三款配菜都唔係好夾,有蛋沙律、brownie同肉丸,三款嘅味道都好唔同,同主菜唔太夾。 總括黎講,推介燒豚肉飯,下次再黎會想試jumbo湯河,見隔離台食緊,賣相好似幾好😋👍🏻另外都想讚佢哋店員服務好好,咁啱聽到隔離枱有個客人跌咗口罩,店員即刻話佢哋鋪頭有可以比個佢,好有人情味。😊 仲有係午飯時間咁忙店員都仲好有禮貌,抵讚!

😋嗌左燒豚肉飯定食同青咖喱吉列豬扒飯定食,用兩杯龍眼冰

龍眼冰

龍眼冰🍹

燒豚肉飯🐖🐖

青咖哩吉列豬扒飯

青咖哩吉列豬扒飯 (定食)
青咖哩吉列豬扒飯🥢🥢

三色小食

招牌燒豚肉飯(定食)

2021-11-04
$90 (Lunch)
招牌燒豚肉飯
招牌燒豚肉飯(定食)
  • 招牌燒豚肉飯定食