2016-01-12
今日同朋友揾間茶記傾下計,行過見有2人卡位,即入去啦~坐低吾夠2分鐘,旁邊有4人卡位結帳,但係中午食晏繁忙時間,真係吾好意思轉位,亞姐卻熱情叫我地搬去坐,此乃街坊窩心人情味是也~我叫了一份特餐,大大份之餘仲有驚喜。沙爹牛丁的沙爹味惹味特出,牛肉份量算多,有牛味而且爽口又沒有崩沙味,用上丁麵成本高,丁麵咬落零舍彈牙同爽口。奄列一般茶記貨色,有菠蘿包本身就係一個超驚喜,吾係方包吾係隔夜包吾係權頭衛星包,係大大個熱辣辣一整個菠蘿包,超感動,菠蘿包挺身呈深啡色,望落比一般麵包店飽滿深色及大件,包身微甜超新鮮軟熟,上面的菠蘿一塊塊仲有小小脆,熱辣辣末咬落去己聞到菠蘿包味,係高水準傳統茶記菠蘿包的色香味。朋友要茄牛飯,一般茄膏茄汁,番茄及牛肉份量多,幾醒胃飽肚,一個大男人都夠食,係窮人恩物。$71埋單,2個人食得飽飽,仲喚醒兒時回憶,爽!
$71埋單,2個人食得飽飽,仲喚醒兒時回憶,爽!