2023-11-13
石之牛位係主打自助石板燒嘅餐廳,位於深水埗,距離地鐵站只有5分鐘步行距離,都好方便。今次我哋去試下佢嘅晚餐,石板燒嘅特色係可以自己控制肉嘅熟度,豐儉由人,淨係石板牛類已經有6款選擇咁多,如果唔鍾意食牛,仲可以揀其他石板類,有羊架、鰻魚、雞扒同豬腩片。今次我試咗和牛同牛小排,套餐真係非常抵食,包日本薯條同粟米,另外仲有個迷你沙律吧,日本珍珠白飯、羅宋湯同沙律菜都可以無限追加,一定夠飽肚🤭和牛差唔多係餐廳最貴嘅牛扒套餐,果然冇令我失望,牛肉質量好好,咬落去好嫩滑,而且燒得岩岩好,入口即溶,保留咗牛肉嘅鮮味,配上黑椒醬,零舍好味😋石板燒牛小排都唔遜色,大大份份量好足,肉質鮮嫩多汁,每一啖都好好味,蒜蓉汁都有驚喜,好香,醒胃又惹味。沙律菜新鮮爽脆,配上特製嘅沙律醬,真係好開胃。另外要一讚佢嘅羅宋湯,入面真係有湯料,辣辣地都好入味,我忍唔住飲咗好多碗😂自助嘅石板燒牛扒餐廳喺香港真係唔多,石之牛唔單止價錢平民化,而且牛肉質量好好,餐廳環境舒適,值得推介。石之牛石板日式料理 📍深水埗元州街153號新元州大廈地舖
石之牛石板日式料理
📍深水埗元州街153號新元州大廈地舖