2021-07-23 30 views
同屋企人黎新都城2期揾卡通人物打卡,順手緊係過黎食埋野喇。知道呢度有四季良晨緊係要入黎醫醫肚。四季良晨以前黎食過真係覺得佢地既滷味做到好出色,夠晒入味,真係好好食。發現佢多左新餐,原來係秘罈酸菜魚系列,分別有跟米線,飯同埋就咁小食(2人份)一大盆。新野緊係要試下,因為我呢排都愛上食酸菜魚所以我決定今次叫小食,鍾意佢夠大份,再另加白飯,咁就實飽肚喇。另外就再叫份原盅燉湯配滷水豬手定食,除左湯同滷水豬手飯,仲會加埋上湯浸時菜。滷水豬手飯同之前食一樣冇得輸,入味又夠淋,連整完牙既屋企人冇晒牙力都輕易咁食到,呢個必試。新菜種秘罈酸菜魚,我自己就覺得佢個辣味就輕手左,而酸味就重手左,不過好味既酸菜魚餸飯係呢個夏天都係冇得頂。