2022-03-31 944 views
冬天特別想食甜野,今次終於買左一直好想食個肉桂捲。透過櫥窗見到多款肉桂捲,包括唔同大細同口味。 勾結左好耐要原味/朱古力花生醬/蘋果定焦糖咖啡。 最後叫左個大嘅焦糖咖啡肉桂捲$50。 minibon同classic都只係差$15, 但係大細差一截,所以個人推介叫classic抵d。店員最後就有教學,建議一係就叮叮話姐焗一焗先食,最後外賣拎到翻去就焗一焗佢。 焗完好想肉桂味,我自己焗到小小微焦,口感香口帶小小苦味,唔會得個甜字。咖啡焦糖醬都幾甜,所以佢冇比好多,唔係就太甜。另外佢嘅cream融左之後為成個捲加添濕潤。呢個classic size我同屋企人分享份量都剛剛好。
冬天特別想食甜野,今次終於買左一直好想食個肉桂捲。

呢個classic size我同屋企人分享份量都剛剛好。
Caramel  Macchiato
TakeAway