2018-06-19 62 views
今晚又同男朋友去咗觀塘工廈食嘢 ,去到有一間好似party room嘅餐廳,但係食韓國菜嘅。 呢度嘅韓國菜絕對比市區嘅平好多, 一個韓式步兵鍋都只係百幾蚊 ,係油尖旺區絕對食唔到。份量仲要好大分, 個鍋同我平時喺屋企打邊爐個喎咁大 ,上面鋪滿曬午餐肉,仲要極度厚切 ,食完都覺得好邪惡。 因為個鍋太多嘢食,驚個韓式公仔麵會煮得太淋,所以夾起咗。芝士蛋捲又係另一個推介, 蛋味好香濃,芝士味好重 ,一切開中間啲芝士真係即刻流曬出嚟, 見到都已經好吸引。但我最鍾意都係無骨炸雞 ,因為可以自己揀醬,我今次揀咗黑松露醬,同蛋黃醬,兩個醬比較,我又覺得蛋黃醬好食啲,因為比較傑身,黑松露醬相對較浠,味道冇咁濃。

因為個鍋太多嘢食,驚個韓式公仔麵會煮得太淋,所以夾起咗。