2021-11-22 398 views
餃子屋傳統四拼風味三拼三式煎餃湯咖哩薯仔豬肉餃6隻價錢💲: $46/ $56/ $50/ $42好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3/5性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 4/5-荃昌中心呢間餃子店係餃子關注組好出名,平日晏奏去都有機會要等下,因為店鋪細細,估唔到臥虎藏龍。大食的我表示食6隻竟然會飽😱-✅風味三拼煎餃子🥟。煎餃大隻但比較油膩,已經去到小小似炸咁,所以千奇唔好叫晒煎‼️ 粟米豬肉餃,粟米好多好甜,同豬肉的味道幾夾😋香菇木耳雞肉餃好爽口,但成個味道比較淡🧐 三色椒餃就好睇你中唔中意三食椒陣味啦,我就唔中意,食完成日有胃氣😂-✅三式煎餃。芝士煎餃的芝士味都幾濃,好味😚 紫菜豬肉餃都食到紫菜味,但成個感覺唔係好夾🥶香辣煎餃都唔太辣,正常水準。-✅傳統四拼(湯)。佢地的餃不得了❤️ 係魚膠淮山豬骨湯,有淡淡的沙魚骨味而超鮮甜🤩 冇味精,仲要係熬到奶白色咁,濃味又唔口渴🥳 韮菜同芹菜仍然係我的最愛,因為呢2款菜比較香口重味,做餃子餡會香啲。另外的白菜同椰菜都ok,特別椰菜口感幾爽脆😙-✅湯咖哩薯仔豬肉餃。呢個係好食同特別d的餃🤤 食到薯仔的軟綿帶小小顆粒,再有濃濃的咖
餃子屋
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3/5
性價比🥢: 4.3/5
回頭率😚: 4/5

✅湯咖哩薯仔豬肉餃。呢個係好食同特別d的餃🤤 食到薯仔的軟綿帶小小顆粒,再有濃濃的咖哩味,好惹味😬 不過如果煎就會夾啲!

個人覺得湯必飲。如果要首選湯餃冇咁濟!佢啲餃真係sell大隻爆餡🤣 同埋辣菜鋪都好出色架!
餃子排名:
1)韭菜/咖哩薯仔豬肉