2024-10-29
17/10/2024📍餃子屋好耐冇食餃子啦 🙎🏻♂️話呢間嘅餃子好好食 今次就一齊嚟試下呢度嘅座位好多 啲枱擺得好密 但平日12點嚟到已經幾乎滿座 等多一陣出面已經排長龍 睇嚟真係好受歡迎啊⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨三式煎餃($60)一次過試晒3款煎餃真係超正🤩每款都有3隻每隻餃子都好大粒好飽滿 外皮煎到脆卜卜 香辣豬肉餃其實唔係好辣 🙍🏼♀️唔食得辣都食到紫菜豬肉餃嘅紫菜味好出👍🏻芝士豬肉餃係我哋嘅至愛 加咗芝士🧀真係冇得唔好食!欣賞佢就算嗌煎餃 都會跟一碗湯 可以潤下喉✨雙拼湯餃($60)+上海麵($8)湯底係魚膠淮山豬骨湯 幾清甜 冇味精 飲完都唔會口渴湯餃煮完都唔會爛晒 啲皮唔厚不過仲係好完整京蔥羊肉餃嘅蔥味好出 完全冚過羊肉嘅臊味粟米香菇豬肉餃嘅粟米同菇味都未算好明顯 粟米🌽唔夠甜 🍄🟫菇味都可以再重啲其實8隻餃子都好夠飽 😂加咗上海麵都食唔晒 另外 佢哋嘅辣菜脯真係好辣 鍾意食辣嘅應該會幾鍾意⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯最後埋單$135(免收加一)無論係湯餃定煎餃都好出色🥟而且價錢合理 就算要排隊都好值得嚟食☺️推薦指數🌟:5/5📍荃灣西樓角路202
📍餃子屋
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
✨三式煎餃($60)
香辣豬肉餃其實唔係好辣 🙍🏼♀️唔食得辣都食到
紫菜豬肉餃嘅紫菜味好出👍🏻
芝士豬肉餃係我哋嘅至愛 加咗芝士🧀真係冇得唔好食!
欣賞佢就算嗌煎餃 都會跟一碗湯 可以潤下喉
✨雙拼湯餃($60)+上海麵($8)
湯底係魚膠淮山豬骨湯 幾清甜 冇味精 飲完都唔會口渴
湯餃煮完都唔會爛晒 啲皮唔厚不過仲係好完整
京蔥羊肉餃嘅蔥味好出 完全冚過羊肉嘅臊味
其實8隻餃子都好夠飽 😂加咗上海麵都食唔晒
另外 佢哋嘅辣菜脯真係好辣 鍾意食辣嘅應該會幾鍾意
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
最後埋單$135(免收加一)
推薦指數🌟:5/5
📍荃灣西樓角路202-216荃昌商場1樓58號舖