好耐冇行過利東街啦,今日行完見有間叫《饞》既台式食堂,主打簡約嘅台式料理,餐廳裝潢都乾淨企理,俾人一種舒適既感覺。 *椒鹽香酥雞排 $62* 配*手撕雞肉飯 +$16*去台灣旅行最鍾意就係街邊食炸雞排,今次有得坐住食仲開心D😆大大塊、臉咁大塊既雞扒,咬落去卜卜聲,feel到係即炸,而入邊嘅肉都唔會乾身。 另外,我地加左錢要手撕雞肉飯,入面有洋蔥🧅同芝麻,令成碗飯都夠晒雞油香味。*滷水豆腐 $22*唔好睇佢黑蚊蚊,入口唔會咸,係略嫌份量較細。*酒香花雕麻油雞麵 $72*杞子滿滿🥰夠曬明目補血,麻油雞塊多到數唔曬,面底都彈牙👍🏻。*蒟蒻球白桃烏龍 $12*透明蒟蒻球都幾有咬口。*蜂蜜金桔檸檬🍋 $14*食完炸雞排最岩飲下野清清個口,金橘微酸,可以解膩🥰。

*椒鹽香酥雞排 $62**手撕雞肉飯 +$16*

*滷水豆腐 $22*
唔好睇佢黑蚊蚊,入口唔會咸,係略嫌份量較細。

*酒香花雕麻油雞麵 $72*

*蒟蒻球白桃烏龍 $12*
透明蒟蒻球都幾有咬口。

*蜂蜜金桔檸檬🍋 $14*
食完炸雞排最岩飲下野清清個口,金橘微酸,可以解膩🥰。