2023-07-26
#港女覓食到元朗夏天熱到爆炸,實在係想不停地去飲肥仔水降溫🤭元朗千色匯個商場轉過圈都見到有成5間肥仔水🤣 行過見到大大桶檸檬茶,口渴就試下買黎飲。唔好以為佢大大桶飲落無乜味/店家偷工減料😂 呢桶野夠大桶啊,佢話有1L喎,我淨係知我由千色行到返元朗廣場都仲未飲完🙈✨XXL 雙檸檬茶 $29入面有檸檬和青檸片,飲落茶味唔算濃,但贏在酸甜酸甜好解渴👍🏻 夏天熱辣辣拎住嚟飲一流😄✨愛玉蜂蜜檸檬冬瓜茶 $36我成日覺得呢個組合嘅冬瓜茶係怪怪的,要飲冬瓜茶梗係飲黑糖冬瓜茶啦(即係原味囉),不過浩茶呢杯野令到我對佢有新嘅睇法😂 飲落冬瓜茶味夠濃,而且飲得出有淡淡檸檬味,不過愛玉就唔算多,做唔到一啜就咬到啦。冬瓜茶同檸檬茶一樣都係大大桶,包保你一定解渴🫱🏻🫲🏼如果兩杯飲品去比較,我會揀再飲多一次冬瓜茶,因為味道比較突出。兩杯飲品都係少冰50%甜,重點係少左冰桶野都係滿架!✨總結人均消費💸:$32/1人味道:🌕🌕🌕🌗🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌕服務:🌕🌕🌕🌑🌑質素:🌕🌕🌕🌑🌑🍴 浩茶 (元朗)📍元朗教育路1號元朗千色匯地下34號舖::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧
✨XXL 雙檸檬茶 $29
✨愛玉蜂蜜檸檬冬瓜茶 $36
冬瓜茶同檸檬茶一樣都係大大桶,包保你一定解渴🫱🏻🫲🏼
兩杯飲品都係少冰50%甜,重點係少左冰桶野都係滿架!
✨總結
人均消費💸:$32/1人
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
份量:🌕🌕🌕🌕🌕
服務:🌕🌕🌕🌑🌑
質素:🌕🌕🌕🌑🌑
🍴 浩茶 (元朗)
📍元朗教育路1號元朗千色匯地下34號舖
::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover #foodlife
#foodholiceatdiary
#元朗肥仔水