2024-01-14 38 views
好耐冇食烤魚,今次試下西環呢一間巴辣仔烤魚。餐廳有免費嘅菊花茶同冰粉可以自己出去拎點餐有三個步驟,先揀魚,分別有沙巴龍躉,江團魚同寧波魚可以選擇,之後就可以揀口味,有八種口味可以揀,我哋就揀咗餐廳標榜招牌必點嘅爆檸酸菜,最後就可以加配料,我哋都揀咗餐廳嘅黃金組合,非常抵食!$38有齊萵筍、土豆、金菇、蓮藕。另外值得一提嘅係呢度除咗普通嘅火鍋配料之外仲有串燒食!烤魚上台之後可以自己將湯汁淋喺面,會更加入味,魚肉肉質好結實,幾肥美,最鍾意就係冇乜細骨😆而且條魚好大,我哋兩個人食食到超級飽🤣串燒質素都唔錯,尤其是係燒茄子,蒜蓉味勁濃,食落超香。燒麵包亦都唔錯!雖然餐廳有免費嘅菊花茶,但都好推薦大家叫佢哋嘅飲品,我哋試嘅滿杯金菠蘿同至尊手作水果茶都好好飲,甜度適中,好適合食烤魚嘅時候解膩,兩杯飲品都大大杯,好抵!最後記住食完出去拎返一碗冰粉,可以自己DIY配料,幾得意😜