2022-03-14
好耐之前已經見到人哋分享呢間甜品店 尤其刨冰系列 但一直都未嚟 因為想食冰又怕天氣凍🥶不過早排銅鑼灣店做緊Edan theme 當然要support下😆 🍧醬爆刨冰 💰98今日嘅主角當然係刨冰啦 有好多款味道可以揀 eg. 髒髒冰 黑芝麻豆腐 榴槤豆腐花 楊枝甘露 草莓乳酪 薄荷朱古力 綠椰仙踪... 好多款都好吸引 最後揀咗呢個menu上寫住人氣no1嘅奶醬脆多刨冰😚面頭有三粒烤得好香脆嘅多士 刨冰幾滑 撈埋花生醬同豆腐味cream 好好味 食到底啲會有花生粉同花生碎 加埋煉奶一齊食 所以都唔會話食到底就覺得好淡😋食之前記住睇埋枱面貼住嘅食用貼士 認真得嚟又好風趣😉 🥯蒜香芝士bagel 💰68呢個bagel係一個圓圈 冇上下兩層 係一層過嘅 黑色bagel冇特別味道 入面包滿拉絲芝士 咸咸香香咁 加埋面頭鋪滿咗嘅蒜蓉 超級好味呀😍(只限鍾意食蒜嘅朋友😂)炒過嘅蒜蓉有啲似bbq包係金菇一齊燒嗰種感覺 好香 同芝士嘅配搭好match😎 🥯狂脆朱古力bagel 💰68至於朱古力bagel就分開咗上下兩層 見到下層鋪滿咗朱古力粉 有一球朱古力雪糕 仲有朱古力脆脆同朱古力醬 成件事真係好朱古
🍧醬爆刨冰 💰98
🥯蒜香芝士bagel 💰68
🥯狂脆朱古力bagel 💰68
至於朱古力bagel就分開咗上下兩層 見到下層鋪滿咗朱古力粉 有一球朱古力雪糕 仲有朱古力脆脆同朱古力醬 成件事真係好朱古力😂🍫呢個bagel有啲韌同難切 加上上面太澎湃一邊切一邊漏晒啲雪糕同粉😂雖然好足料(朱古力) 但實在太甜 食咗唔夠一半已經好滯🙈
醬爆刨冰
蒜香芝士bagel