今日lunch食完熱氣嘢,夜晚就想食返清淡啲,嚟到石門見到有樂園魚蛋粉,價錢經濟實惠,就幫襯佢啦。.我哋每人叫一碗粉,再加一碟菜share,份量啱啱好。.我哋本身想食主打嘅魚蛋同崩沙腩,可惜都賣晒了🥲 咁我就叫了雙拼 — 韭菜餃 + 墨魚春卷河粉;老公就叫了五香牛雜河粉。另外加碟腐乳通菜。.呢度啲河粉係窄身,幾彈牙;湯底都唔錯,幾好飲,唔係落味精死咸嘅味道。.🥢韭菜餃 皮好滑,餡料都多,估唔到有大大粒蝦喺入面,有驚喜。一碗有4大粒韭菜餃 ,份量都算多。.🥢墨魚春卷外表似鮮竹卷嘅皮,餡料有粟米及墨魚肉,都幾滑幾好食。.🥢牛雜有牛肚、牛膀、牛肺、牛腸,全部都煮到好入味。牛肚同牛腸都好爽口;牛肺、牛膀都夠淋。份量都唔少,真係食得好滿足。.🥢腐乳通菜幾欣賞佢莖同葉份量都俾得幾平均,淋度煮到啱啱好,淋得嚟啲莖仲有少少爽口。.上菜速度好快,樓面服務態度都唔差。粉麵大大碗好夠飽!真係平靚正之選👍🏻 下次要再嚟試吓魚蛋同崩沙腩先😋

我哋每人叫一碗粉,再加一碟菜share,份量啱啱好。
另外加碟腐乳通菜。

🥢韭菜餃
皮好滑,餡料都多,估唔到有大大粒蝦喺入面,有驚喜。
一碗有4大粒韭菜餃 ,份量都算多。
🥢墨魚春卷
外表似鮮竹卷嘅皮,餡料有粟米及墨魚肉,都幾滑幾好食。
🥢牛雜

🥢腐乳通菜
2024-10-03
$50 (Dinner)