2017-05-10 464 views
今日咁啱胃痛,想食啲暖暖嘅湯麵,剛好係雅蘭中心樓下,就搵到佢啦!本身個胃已經唔舒服,一開始等位時等咗5-10分鐘到無人理,搞到我有少少唔耐煩,好彩等咗10幾分鐘就入座。我同男朋友仔都一樣叫咗牛肉烏冬,男朋友果碗多隻溫泉蛋。一拎碗烏冬過來時,我同男朋友仔都『嘩』咗一聲,因為個碗真係好巨型!完全無expect過咁大碗,未食都覺得正呀!佢比我隻匙羹都好強勁,十足湯殼咁大呀!痴線架,好誇張!味道正常啦,未有好大驚喜,但個賣相真係非常吸引。我哋又每人叫咗個茶碗蒸,係我嘅至愛,蒸蛋滑捋捋好好味。我哋分別叫咗一個普通同一個珍寶,結果珍寶係多一隻蝦同大碗少少。食完碗熱烏冬同茶碗蒸,個胃都舒服返啲啦。大大碗烏冬的確係吸引嘅,但係人手唔夠成日要等攞位等落單等上菜等埋單。其實佢仲有啲幾抵食嘅套餐,例如烏冬加壽司丼再加茶碗蒸都係$155。比著平時,我同朋友一齊叫一個套餐都夠食啦。會考慮下次再試下!
2017-05-07
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)