2020-10-17
大大碗 熱辣辣 健康養生手工麵~~~最近wfh很久 好耐都冇喺中環返工 今日去為咗睇新donki 特登過黎一趟 行完Donki之後 我哋就嚟咗蘭桂坊呢邊搵嘢食 最後睇黎睇去 都係想食健康啲 所以就黎咗馬祖 ~~~我哋大概八點幾嚟到 依然非常多人 等咗5-10分鐘左右先有檯 睇完餐牌 我地就迅速地選了兩個麵 一個菜 和兩個飲品~~~藥膳古早牛肉湯手工麵:彈牙嘅手工麵 配搭粉嫩嘅藥膳古早牛肉 久遺的味道讓人吃得非常懷念 甜甜的湯底 熱辣辣的麵條 整個配搭都是天衣無縫的 而且這次來吃 感覺整個份量都比上次多了~~~桃膠農場雞米線:桃膠份量超級多 農場雞塊也是大大塊的 還有雞腿🍗的部分 嫩嫩的 非常好吃 米線盡吸收湯底的精華 每一條都是那麼的入味 香甜 而且那個甜味 還是天然的 不是糖 而且 紅棗和桂圓肉的甜味 超級健康 特別適合女生補身體吃~~~然後他們連菜都是用藥膳湯泡著 讓菜變得很美味 連我這個不愛吃菜的人也很愛吃他們的菜~~~最後呢 飲料方面 我們叫了雀巢冷萃咖啡雲石牛奶和牛蒡茶 一個提神 一個解膩 兩個都非常好喝 是忙碌又愛瘦身的中環上班族的飲料好選擇~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
餐廳名稱:馬祖台灣養生湯麵館 (中環)
餐廳地址:中環和安里6-7號聯安樓地下及M樓