2017-09-28 815 views
將心比心,我去試新野時都會走去OPENRICE望望食評睇下人地點寫先判斷去唔去試好,所以我諗寫食評既原意都係為比下IDEA大家判斷值唔值得去試,係好係壞甚至冇咩特別其實都值得一寫,I THINK點解用個咁既開場白寫食評呢,係因為依間舖頭真係感覺參差頗大,真係食左10次都唔識評好定壞因為都食左好多次,初步都了解到佢間舖應該係兩夫婦開經營的,佢地兩個都非常多野講同幾NICE的,特別老闆娘真係好似社工咁,係熟客既話好快認到,之後會問候下仲有時會開解下D食客的(觀察過幾次都有)而食物方面都算平價系列,而我主要就食海南雞飯,佢地親民在做到以客為上,配菜白蘿蔔你鍾意食多D,佢會開口話你想食出聲比多少少你,重要平時食開海南雞飯都知個油飯幾矜貴架啦,想食多D都要加錢,或者好D都只係加舊白飯比你,不過依度係肯加油飯比你的,真係可以食到飽 (不過都真係食得哂先去要求加,唔係一來浪費、二來佢真係蝕做架喇)不過呢.........味道真係要睇運氣咁,一時好好食、好嫩滑,但一時可以超級咸、又鞋而有2次唔知係咪我加飯關係,總覺得老闆娘埋單時有點黑面咁所以總括而言我都唔知推唔推介好了

而有2次唔知係咪我加飯關係,總覺得老闆娘埋單時有點黑面咁
所以總括而言我都唔知推唔推介好了