2009-11-05 522 views
老爸愛懷舊,突然想食這裡的鹽焗雞!晚飯時間都唔多人,得2,3枱客,我地揀左坐圓枱,唔坐卡位!感覺好似乾淨d~秋風起,凍凍地,梗係要食羊腩煲啦~但3個人叫一個煲都食唔到其他野lu~咁啱原來佢地有碟頭既支竹羊腩飯,真係好~又有飯又有羊腩,而且份量唔會過多!都幾多支竹架~但馬碲得一粒咁大罷,羊腩都好淋又大件,但肥左少少~8珍豆腐煲又係好大煲兼好多豆腐,有豬肚,魷魚,肉片,幾條菜咁囉!多油有d同咸左d!諗住叫例牌雞,但落單阿姐話叫半隻抵d喎,相差$5咋嘛~好!咁要半隻啦~碟雞一黎到,呆左呀~咁黃既?!:勁鮮黃色!但點睇都冇半隻囉~但又真係幾好味既!俾埋沙薑同薑蔥你點,值得一讚係薑蔥唔會好油,唔似市面上個咁,有成層油浸住!見到隔離枱叫左個波蘿生炒骨,勁大碟,賣相好吸引,之後我地又叫左碟,但等左都幾耐下囉~可能得一個廚師啦~等左10分鐘,有得食啦!真係超大碟,但冇乜波蘿,少許洋蔥同幾舊青椒,可能主角係生炒骨啦~所以有好多舊,但全部都係冇骨既,啖啖肉,而且件件都唔細件架!超抵食!!!!個甜酸汁又做得啱岩好~十分滿意既一餐~最後食唔哂,仲有得打包添!走個陣有段小插曲,就係隔離有人生日,個待應就特意開部
老爸愛懷舊,突然想食這裡的鹽焗雞!

可能得一個廚師啦~

個甜酸汁又做得啱岩好~
十分滿意既一餐~
最後食唔哂,仲有得打包添!
走個陣有段小插曲,就係隔離有人生日,個待應就特意開部cd機,播生日歌!
"恭祝你福壽與天齊,慶賀你生辰快樂~~"
真係估唔到一間老飯店,都會做這些令人喚心微笑既事!!
雖然d歌有d娘!
.....應該話係懷舊先啱!
2009-11-03
$60 (Dinner)