2020-06-22
1蚊雞再次回歸啦!😍晚市「一蚊雞」優惠!! 於星期一至五(公眾假期除外)晚上6時至8時30分供應,但需要2人同行才可以1元優惠購烤雞一隻(原隻不斬件上)我地選擇了星期五來食,順便提早慶祝父親節由於優惠吸引,稻香門口已經大排長龍。幸好我們一早已經打電話book定位,否則都唔知要排幾耐了想食的朋友們,記得預先打電話book位或使用「The Gulu」app去book👍🏻我們一行共四位,選擇了「2位餐」$488 再加 2隻「一蚊雞」一蚊雞起初以為隻燒雞會好細隻,點知原來份量咁大😍稻香仲好貼心提供手套比我地👍🏻燒雞表皮燒得好香脆,咬落去雞肉唔會乾身及唔韌,仲帶有少少油脂一開頭,奇怪為何沒有比醬料,但當我食落去終於明白了,燒雞醃得十分味,根本不需要再添加任何醬料 我們都食得十分滋味$1蚊既價錢,燒雞做到皮脆肉嫩,性價比極高!!!!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻高湯焗波龍伊底芝士同龍蝦絕對係最佳配搭,爽脆鮮甜的龍蝦,加上芝士,口感無懈可擊。龍蝦啖啖肉,肉質彈牙,伊麵吸晒湯汁精華,回味無窮😋原個大冬瓜盅天氣太熱了,冬瓜盅可以清熱、降火、消暑。一上菜,嘩!份量十足入面就有豐富材料蒸製。蝦、豬瘦肉、帶子、蟹柳等等
我地選擇了星期五來食,順便提早慶祝父親節
一蚊雞
起初以為隻燒雞會好細隻,點知原來份量咁大😍
稻香仲好貼心提供手套比我地👍🏻
高湯焗波龍伊底
龍蝦啖啖肉,肉質彈牙,伊麵吸晒湯汁精華,回味無窮😋
原個大冬瓜盅
天氣太熱了,冬瓜盅可以清熱、降火、消暑。
一上菜,嘩!份量十足
入面就有豐富材料蒸製。蝦、豬瘦肉、帶子、蟹柳等等
味道不錯同時可以解油膩
脆皮乳豬
上碟已切好塊狀,,乳豬燒得脆卜卜 乳豬冇燒得焦黑,合格!
食落去香脆可口,皮脆肉嫩,味道亦不會過鹹,我喜歡這個乳豬肥肉不多,尚算肥瘦分明 !
冰鎮咕嚕肉
咕嚕肉炒得外脆內軟,冰鎮咕嚕肉配上菠蘿,非常醒胃的
醬汁的酸甜度適中 甜而不腻
咕嚕肉放在冰塊,令咕嚕肉更加爽脆👍🏻