2010-04-25 44 views
是日風和日麗,天氣既不熱又不冷,令人特別想去郊外燒烤,在openrice search一番之後,見這裡的評分甚高,以為一定不錯,誰不知出事!回家後再看食評,才知道之前的好評全部都來自非會員或是寫過一篇食評便沒有再寫的「會員」,莫非......唉!都怪自己匆忙中忘記仔細做功課。這天因為上午還要工作,唯有等到下午六時多才來到這裡,去到天已漸黑,地方其實不難找,就在路旁已有兩塊大招牌指示。因為風都幾大,連隨要求在有蓋的地方坐下,立刻開餐。這裡的做法是有專人用石油氣幫手開爐後,便會先拿一盤雜錦的燒烤食物來,要食到咁上下才可再拿那盤去添食物,汽水飲品就一人有一罐,除了任吃四個鐘,每位$85外,另外開爐費就收$20。價錢都算廉宜,而且服務都算ok,不過食物方面就唔係咁好啦!首先,這裡的食物種類不夠多,肉類都是一些大路的選擇,菜固然幾乎沒有,也幾乎完全沒有海鮮類的食物,唯一有的只是多春魚和魷魚,連秋刀魚都沒有。其次,這裡的食物有很多根本都未解凍完,似乎準備不足。第三,部分的食物,好似芝士腸咁,開頭是有的,但過了一會便全部被人拿去,之後一直都沒有再refill,想食都無啦!雖然呢度都有d食物係比較好食
,莫非......唉!都怪自己匆忙中忘記仔細做功課。

其次,這裡的食物有很多根本都未解凍完,似乎準備不足。

雖然呢度都有d食物係比較好食的,例如金沙骨、腐乳雞翼咁,都醃得較為好味,不過另外一d就唔係咁好啦,好似獅子狗咁,真係好難食。
招牌菜「麻辣豬扒」,我也覺得一d都唔好食,如果有得俾我揀,我就寧願揀普通的豬扒好過啦。至於d蒜蓉麵包就太少蒜蓉,令人覺得不夠喉囉。

總而言之,如果可以的話,我就寧願多俾一些錢,食得好d好過啦!
大大個宣傳牌懸在路邊
去到時還未天黑
第一盤食物
$100 (Dinner)
大大個宣傳牌懸在路邊
去到時還未天黑