2013-02-04 18 views
睇到某某雜誌介紹呢間店,講到麵包出名又好食,阿女又愛包包,就佢啦!早三日前BOOK定位,兩大一細,肥太太想要WINDOWS SEAT,聽電話O既WAITRESS話冇晒,FINE我冇問題,但肥太太話對方語氣唔太友善一家三豬準時7:30PM到達,麵包部排晒隊,但CAFE方面連埋我地都係5~6台客,八成吉O既!因為帶住阿女,又趕下場,就是日SET DINNER各一啦~咩都係各一(前、主、甜都係二選一)。先黎一個麵包籃,呢個就係我同肥太太最有期望O既,不過問心真係普遍到唔普通,首先得三款,係個南瓜味O既有少少特別,其他都冇咩好講,仲有係凍冰冰O既,唔知點解呢?出邊食餐呢類CAFE或者去親酒店用餐,包都一定熱,唔明~至於連去RITZ CARLTON食BRUNCH都只食包O既阿女,咬兩啖就唔再食跟包仲有一碟仔牛油,好心機雕到成朵花咁,但已呈溶化狀態,表面已出水反晒光咁,食落質感無口感講返食物,先黎一個蘑菇湯,味道尚可,不過唔凍唔熱,我心諗呢間CAFE係咪認為呢個溫度適合人客呢? 呢個份揀O左個乳酪沙律,OK!酸酸地幾開胃,上邊有一片沾滿OLIVE OIL 同黑醋O既包,齋食好淋,連乳酪夾黎食就出奇

講返食物,先黎一個蘑菇湯,味道尚可,不過唔凍唔熱,我心諗呢間CAFE係咪認為呢個溫度適合人客呢? 呢個份揀O左個乳酪沙律,OK!酸酸地幾開胃,上邊有一片沾滿OLIVE OIL 同黑醋O既包,齋食好淋,連乳酪夾黎食就出奇地好!

食晌前菜/湯同包,啊~原來要叫人先至會上主菜,是日主菜係牛扒同大蝦意大利飯,我好認真講兩個味道都OK,蝦有兩大隻,外邊煎到少少燶,肉質都好亦都甜,意大利飯米同CREAM都唔夠正宗,但佢話明係FUSION,咁講味道我地都覺得好,牛扒大大塊,加一大堆薯條,牛扒火喉控制唔錯,叫五成但食時最熟O個截都仲有血有汁唔鞋,件碟有一片蕃茄釀乳酪,全晚最好食係佢!不過又係同一問題,兩碟O野都係唔熱,未到凍,黎時已經冇煙,食O左兩啖就更大件事.......

最後叫上埋租品,唉~前後同三個待應講上得,到第三個先講MEUN上O既兩款TART都冇晒,O下~咁都得~
成埋都冇十台客都可以冇晒?
算~佢OFFER四種CAKE

叫O左一個朱古力同一個APPLE
等~等~等~成三十分鐘都唔黎,問過N個WAITRESS
最後叫店長黎,佢入廚房拎出黎俾我地,唉~兩個裝CAKE O既碟都幾熱下,心諗唔通O岩O岩焗,咁等咁耐都有道理,點知一食~內心都爆出粗口黎,兩件都係凍O既,唔係一般凍,係雪櫃拎出黎O個種福,我真係忍唔住,問店長點解要等咁耐,佢話CF要切,所以耐O的~我聽完啞O左~佢見我唔出聲亦閃O左~頭先主菜O既碟有咁熱就好囉~
是晚帶住阿女,我唔方便俾反面教材佢睇~

佢賣麵包O個邊O既食物質素點我唔敢講,但就住呢餐$685蚊,唔飽~九十八%食物係冷O既,又要等又要貨不對辨O既西餐,真係好後悔好肉赤!
套用TXB一句電視劇對白:「呢餐飯好奢侈!唔係錢~係時間!」

2013-01-31
$340 (Dinner)