2022-06-30
同朋友去行山 , 諗定食咩 , 見到OPENRICE話呢間有不錯既評價 , 就BOOK台試下佢,門口既價錢牌寫好哂SET A & B 咩價錢 , 仲可以$38刺身任食 , 咁我地入到去坐低問清楚食SET A定B , 咁我地就叫左SET A之後 , 同佢講埋要加$38刺身任食 , 個店員話每人加$20就得, 咁我地心諗 ,仲要平左, 正喎咁我地就開始叫其他打邊爐既野食 , 佢地係用手機落單既 , 發現有D海鮮係要SET B先叫得 , 咁我地就當然冇得叫啦 , 再望下個MENU, E~~~點解D刺身係要比錢既 , 咁就覺得奇怪 , 呢個時候刺身都到左 , 我地就問: 點解MENU入面D刺身要比錢既 , 唔係$38任食咩 , AR姐:門口個MENU之前架啦 . 叫左佢地改又唔改, 好多客都咁講 , 我地: 下, 咁即係我地比$20唔係任食架?AR姐:唔係AR我心諗:攪錯AR , 即係厄9我者之後我地同佢個經理講我地唔要, 退返$20.咁一路食, 到埋單, 我地發覺個單既價錢比我地計既貴再追查CHECK多次 , 知發現佢地原來出單計我地SET B ,又厄9我 , (因為手機落單, 如果SE
我地: 下, 咁即係我地比$20唔係任食架?
AR姐:唔係AR
我心諗:攪錯AR , 即係厄9我者
之後我地同佢個經理講我地唔要, 退返$20.
咁一路食, 到埋單, 我地發覺個單既價錢比我地計既貴
又厄9我 , (因為手機落單, 如果SET A係不可以叫到SET B既野)
之後個經理即係扮哂野話: 可能落錯左 , 而家同你改番SET A既價錢
道歉都冇
我同D朋友當下知咩事啦 . 擺明厄錢 , 之後比完SET A錢之後就走
發誓以後都唔會再去
一間餐廳野食差唔係問題 , 但唔好厄人
從未試過食飯咁勞氣
Other Info. :
厄人 , MENU價錢同實際有出入