2019-10-12
7個月記念既晚餐生於亂世,交通工具都信唔過時……早上問米生想去邊慶祝🤔佢就話好掛住阿King既牛喇🤣冇計,真係太好食既野,忍唔到唔分享🙊先黎個自家製青瓜醋沙律🥒 個醬有青瓜蓉,好fresh也不是用一般的黑醋同紅酒醋,是用了日本壽司醋,所以冇左刺鼻既味,但多了份香🥗個湯我同King師傅講太甜喇! 佢以為我地嫌太甜,但其實係因為食得出落左好多粟米再打成蓉,好甜既粟米味再加埋南瓜粒。 真係好好味🥳由於門口放左個車輪咁大既芝士,咁一定要點呢個 - 黑松露24個月巴馬芝士意粉啦! 順便睇埋表演麻😆見住King師傅落左d酒係芝士兜內,再燒火去整溶芝士,再加已有醬汁既意粉落去炒,最後加埋黑松露醬同松露油😍 真係太過份! 仲可以配埋脆法包食埋d醬!最後米生極期待既牛仔骨,真係好精彩! 我地諗住$250份,咁平,會唔會好細份。但原來都唔少!佢d根位好好味,少少爽,牛肉味非常濃! 超正!2個人再加多個甜品每人都唔駛三百。呢餐大家都好滿足!
生於亂世,交通工具都信唔過時……
早上問米生想去邊慶祝🤔佢就話好掛住阿King既牛喇🤣
冇計,真係太好食既野,忍唔到唔分享🙊
先黎個自家製青瓜醋沙律🥒 個醬有青瓜蓉,好fresh
佢d根位好好味,少少爽,牛肉味非常濃! 超正!
2個人再加多個甜品每人都唔駛三百。呢餐大家都好滿足!