2010-11-21 70 views
想試通記好耐家啦, 但每次睇食評啲人都講到呢到好差咁, 但又冇影到相喎, 只得文字, 今次決定去試下, 我地今次有5個人去食, 一早訂左位, 所以一去到就有位啦, 由於我地樣樣野都想試, 所以都叫左十幾款野食, 所以份量就只係for 5個人既份量, 不過最後我地都攬住個肚走, 仲要打包添呀!!象拔肨刺身 - 由於5個人份量, 所以揀左隻細既象拔肨仔, 刺身真係好好味呀, 好新鮮好爽口, 另外仲有配埋火煱湯底, 比啲唔食刺身野既人都可以試龍蝦刺身 - 由於5個人份量, 所以揀左隻細既龍蝦仔咋, 刺身真係好好味呀, 好新鮮好爽口, 另外仲有配埋火煱湯底, 比啲唔食刺身野既人都可以試, 龍蝦係兩食既, 其他部份用黎做龍蝦伊麵上湯龍蝦伊麵 - 就算唔係用黎食刺身, 啲龍蝦都一樣咁彈牙咁爽口, 好味, 最後都要打包豉椒聖子皇 - 好大隻聖子皇, 好爽口, 配埋豉椒汁絕配!椒鹽大瀨尿蝦 - 瀨尿蝦好大隻, 啲肉好爽口, 好新鮮花雕蒸大花蟹 - 賣相好靚, 原來蛋白底仲有啲烏冬喺底, 幾特別, 花蟹好新鮮, 好重花雕酒味, 清清地幾好清蒸鮑魚仔 - 鮑魚仔都算大隻, 一啲唔un, 爽口彈牙既鮑魚仔

豉椒聖子皇 - 好大隻聖子皇, 好爽口, 配埋豉椒汁絕配!

椒鹽大瀨尿蝦 - 瀨尿蝦好大隻, 啲肉好爽口, 好新鮮

蒜蓉粉絲蒸大扇貝 - 裡面元貝都好大粒同埋好淋, 粉絲撈埋啲蒜蓉同豉油汁入晒味

椒鹽鮮魷 - 個炸粉略為多左, 感覺好厚, 鮮魷比較硬身, 味道唔差

豉椒炒蜆 - 豉椒汁炒蜆好味, 但某幾隻蜆有少許沙未洗清

酥炸大生蠔 - 個炸粉略為多左, 感覺好厚, 生蠔好大隻, 好味

海膽炒飯 - 啲炒飯好重海膽味, 食到呢碟時已超級飽, 所以要打包
布甸魚 - 芒果布甸, 有啲椰汁味, 好食!
總結今次呢一行, 真係冇選擇錯, 通記都唔係想像中咁差啫, 可能冇揀岩野黎叫啫, 今次我地叫既咁多款樣樣都好好食, 下次一定會再黎試!!!!!!!
2010-11-20