2015-10-09
秋意乍現,但仍然十分炎熱。炎熱既天氣令我好想食星馬菜!!!!!今日同左男朋友去銅鑼灣既加東。一黎到覺得呢到既環境佈置好舒服,見到個MENU就ORDER左幾款野食:招牌海南雞例牌都已經好大碟,啖啖肉而且雞味濃郁,配以3種不同既醬汁都食出雞既鮮味。牛油酥餅酥餅好香牛油味,配埋咖哩汁,香辣帶一點甜,令人好開胃!!!!讚!!!串燒沙嗲呢到既串燒完全係值得一試,我地嗌左豬牛雞,所有既串燒燒得岩岩好,外表焦香,肉質好JUICY,帶一點香甜味道,再加埋佢地既沙嗲,味道更勝一籌!!!!參峇醬燒魔鬼魚一上碟已經覺得燒得剛剛好,魔鬼魚魚肉好滑,再同參峇醬,有小小薑末同小小香料,好惹味。新加坡蠔煎用料十足,大大粒蠔肉佈滿成個蠔煎,蛋漿蛋味濃郁,食落好軟滑完全唔係炸到好硬,連男朋友覺得好好味,食左一大半!!!!呢到既野食都有點驚喜,下次會再去食過!!!!!
炎熱既天氣令我好想食星馬菜!!!!! 今日同左男朋友去銅鑼灣既加東。
一黎到覺得呢到既環境佈置好舒服,見到個MENU就ORDER左幾款野食: 招牌海南雞
例牌都已經好大碟,啖啖肉而且雞味濃郁,配以3種不同既醬汁都食出雞既鮮味。 牛油酥餅
酥餅好香牛油味,配埋咖哩汁,香辣帶一點甜,令人好開胃!!!!讚!!! 串燒沙嗲
呢到既串燒完全係值得一試,我地嗌左豬牛雞,所有既串燒燒得岩岩好,外表焦香,肉質好JUICY,帶一點香甜味道,再加埋佢地既沙嗲,味道更勝一籌!!!! 參峇醬燒魔鬼魚
一上碟已經覺得燒得剛剛好,魔鬼魚魚肉好滑,再同參峇醬,有小小薑末同小小香料,好惹味。 新加坡蠔煎
用料十足,大大粒蠔肉佈滿成個蠔煎,蛋漿蛋味濃郁,食落好軟滑完全唔係炸到好硬,連男朋友覺得好好味,食左一大半!!!! 呢到既野食都有點驚喜,下次會再去食過!!!!!