2021-09-08
🐻既生日食好西之旅來了✨ 好閏蜜想我食得開心,一早俾🐻揀餐廳又幫手book定位 🥺 真係好耐都未試過尼種優待 😝 今次揀左尼間日式燒肉店,非常高汁,想食就記得預先book位,仲有預留佢地既特色牛小排啦 😍 🐻食後感‼️✨「大得驚人牛小排」$198由於每日限定,所以要book枱時要預留定啊✨尼塊牛小排就係出名夠大塊,而且專人燒肉時全店一齊叫口號 😂 好有氣氛呢❗️不過尼塊牛小排分左4部份塊食,肉會相對肥,所以2-3人share食會無咁膩 🤣 ✨「厚切特上牛舌」$148尼碟係🐻最愛 🥺 愛牛舌既朋友一定要order,新鮮唔會有牛騷味,每一啖都咁爽口又juicy 😍 完全唔洗點汁食都夠曬好味❗️✨「一本壺漬牛胸腹肉」$148閏蜜愛吃有醬汁既燒肉,所以試試佢 😃 份量好足,店員仲幫我地燒得好細心,切好每小塊,濃郁醬汁再加埋香蔥,正啊 😝其實🐻仲order左幾碟,「牛舌盛」、「芥辣豬頸肉」、「上等和牛肉眼芯」等等,全部肉都好新鮮好靚,建議大家配碗白飯同冰凍飲品(好多選擇啊❗️),真係勁有去日本旅行feel 😍😍
🐻食後感‼️
✨「大得驚人牛小排」$198