2022-07-05 88 views
好耐冇行APM,今日先發現原來開左鮮芋仙~即刻買番碗甜品番去同老公甜一甜~叫左個熱招牌豆漿豆花,豆花勁滑溜,豆漿底甜甜地,平時冇咩機會食到豆漿底既豆花,通常都係糖水底再加黃糖,而豆漿豆花呢個組合簡直令成個豆花味道提升,豆味非常香濃! 招牌豆漿豆花配料仲有我最愛既芋頭,好鍾意鮮芋仙既芋頭外面夠林入面又粉粉地,口感非常好,又唔會令人覺得好滯。芋圓就更加唔駛講,鮮芋仙出品既一向高質,芋圓彈牙煙韌,食到芋頭同蕃薯既味,連埋豆花一齊食層次勁豐富!我太鍾意芋圓,所以另外仲加左$8配小芋圓,估唔到份量咁多!細細粒好得意,好抵食~同普通芋圓一樣勁好味!另外仲有粒粒珍珠~為白雪雪既豆花加上對比色,又係夠哂煙韌~又有黑糖味~食完呢個甜品真係令人開心哂!
TakeAway