2023-06-06
放假又嚟到銅鑼灣搵食,終於有機會食到呢間人氣Fusion餐廳!一踏入餐廳感覺好舒適,露天位置放咗啲植物,好似去咗旅行咁!佢哋主打以中式包點結合漢堡包概念炮製菜色,由前菜、主菜到甜品,款款都好有特色!墨西哥炸雲吞菜式結合咗taco同炸雲吞,面頭加上咗四川菠蘿莎莎同自家製牛油果醬,炸雲吞嘅香脆口感配上莎莎嘅麻香同甜酸味,好開胃!慢煮牛腩骨煎餃澳洲牛腩骨牛味好濃,煎餃鋪上芹菜頭沙律減去油膩感,店員推介我哋加埋KY Hawt Sauce一齊食,另一番風味~招牌豬腩包五花腩肉肥瘦均勻,經慢煮後令肉質更細嫩,包入面夾埋大蔥紫蘇葉沙律、芝麻醬、海鮮茄汁,配搭新奇又好味。擔擔辣雞包鍾意食辣嘅朋友一定要試呢款!擔擔辣醬加埋煙燻蒜辣醬好惹味,香辣得嚟味道非常豐富,雞肉多汁又嫩滑,綠茶雪糕包外層係炸得香脆嘅金黃色饅頭,夾住茶味香濃又唔會過甜嘅綠茶雪糕同煉奶,外脆内軟冰火交融,大推!薑餅人雪糕包同樣係香脆炸饅頭,入面夾住薑味Gelato同鹽味焦糖醬,味道好特別!
墨西哥炸雲吞
慢煮牛腩骨煎餃