2018-03-18 63 views
女朋友知我鐘意食生蠔,話帶我去食一間隱世蠔BAR,去到山林道仲要經酒BAR左面既樓梯落去,再轉右上樓梯先會見到,真係夠曬隱世!入面有d草咁 世外桃園既feel~ 我地叫左一個$198既生蠔套餐,有6隻美國M size生蠔,同埋一杯精選白酒。另外再單點兩隻South Africa No.1 ($29),兩隻Irish rocks No.00 ($39),兩隻France Gillardeau No.0 ($39)。冷盤仲叫左加拿大海贍刺身($58),加拿大翡翠螺($48),仲有霜降西冷牛排、芝士焗原隻龍蝦、比目魚、千層面。 前菜:海膽刺身好鮮甜,夾埋青瓜,再點wasabi鼓油,正! 翡翠螺有6隻,size好大,食得好過癮呀! 生蠔:美國M size 6隻入面有2隻係比較肥美同埋有靚既裙邊,其他就較細隻,但味道都係好鮮甜唔會好似平時放題D任食生蠔咁。South Africa 好creamy,海水味唔算好重,裙邊亦都好整齊好靚,成隻蠔都好完美$29一隻黎講抵到爛。Irish Rocks 第一次食,size好巨型,蠔肉好肥美,裙邊爽口正到爆Gillardeau一向好出名,法國蠔品質有保證,果然

前菜:
海膽刺身

生蠔:
唔會好似平時放題D任食生蠔咁。

$29一隻黎講抵到爛。

Gillardeau一向好出名,法國蠔品質有保證
,果然冇令人失望,海口味濃又creamy,食完兩隻仲係意猶未盡! $39一隻絕對值!

精選白酒酒味唔重,但甜甜地,份量比起出面酒BAR多呀!

女朋友話個熊本西冷好岩佢口味,佢鐘意食冇汁,淨係用鹽煎既牛扒,肉質亦係佢鐘意個d,佢話$198食到呢個質素好開心
芝士龍蝦好新鮮,D肉好嫩口,$128又係好抵。比目魚同埋千層肉醬麵都好有水準

呢餐真係食得好滿足,因為食左好多生蠔呀! 會再黎!!

海膽刺身